Statische stickers
Statische stickers zijn geschikt voor oppervlakken waar een lijmlaag ongewenst is. Je kunt de sticker plakken op vlakke ondergronden zoals ramen en spiegels. De sticker is makkelijk verwijderbaar zonder lijmresten en herbruikbaar. De stickers zijn weersbestendig dus ook geschikt voor buiten! (echter blijven de stickers binnen wel langer houdbaar)

Voordeel: De sticker is herbruikbaar, je kunt hem makkelijk los trekken van het raam of verschuiven. Ook kunt u de stickers volgend jaar weer gebruiken!
Nadeel: Bij een statische raamsticker moet je alles los oplakken, dit vergt dus wat meer tijd en precisie werk.  

Plakken:
De statische sticker brengt u het beste aan op een natte ondergrond. Je kunt het raam of de stickers vochtig maken met een plantenspuit of doekje. Je kun de stickers dan nog makkelijk schuiven. Pel de statische sticker van de drager en plak dit op het raam, doordat het raam vochtig is kun je de sticker makkelijk verschuiven of opnieuw opplakken. Dep met een droge doek het meeste water weg.  Wrijf  daarna de stickers nog even na met een pasje ( b.v.  bonuspas, spaarkaart, pinpas) om de meeste luchtbellen weg te halen.  Soms lukt het niet om alle luchtbelletjes weg te krijgen, dit is helaas een nadeel van statisch vinyl en is vooral op lichte kleuren te zien zoals wit en geel.

Verwijderen:
De statische stickers kun je makkelijk van het raam af trekken.  Wil je de stickers bewaren? Plak ze dan terug op de vellen waarop ze zijn aangeleverd. Bewaar ze het liefst op een plek waar het stofvrij is en waar je de stickers plat neer kunt leggen, ga je de stickers oprollen dan heb je kans dat de stickers gaan krullen en niet meer mooi plakken.


Vinyl stickers
Vinyl stickers zijn aan één zijde plakkering. Zit er nog een redelijk doorzichtige folie overheen die ook plakt dan is dit de transferfolie. Deze verwijder je nadat je de sticker hebt opgeplakt.

 Vinyl stickers zijn geschikt voor het permanent plakken op materialen zoals glas, spiegels, deuren, plastic, auto's. Vinyl stickers zit een lijmlaag op en is dus éénmalig te gebruiken. De stickers zijn weersbestendig dus ook geschikt voor buiten! 

Voordeel: De sticker kun je in zijn geheel oplakken via de transferfolie die op de sticker zit. Alle letters en/of kleine onderdelen worden recht geplakt.
Nadeel: De sticker kun je éénmalig gebruiken. Als je de sticker plakt, kun je hem niet meer los halen om te positioneren


Plakken
Vooral als de sticker opgerold is geweest, is het belangrijk de sticker dan even aan te drukken zodat het goed hecht aan de transferfolie. Deze folie zit over de sticker heen om de sticker in één keer goed over te brengen. Het aandrukken kan bijvoorbeeld met een pasje.

Zorg ervoor dat de sticker recht wordt aangebracht. Dit kan door de sticker met tape vast te zetten zodat hij recht zit, of door met een potlood te bepalen waar de sticker komt. Met een liniaal kunt u 2 streepjes zetten op de plaats waar de onderkant van de sticker komt. Houd hier bij de lijnen van de sticker zelfs aan, niet van de transfer tape
 
Trek voorzichtig de transferfolie los van achterkant. De sticker moet in zijn geheel aan de transferfolie blijven plakken. Plak de sticker samen met de transferfolie op en druk de sticker goed aan met een pasje. Werk vanuit één richting, indien mogelijk van binnen naar buiten, om alle luchtbellen goed te verwijderen. 

Verwijder de transferfolie voorzichtig, het liefst door een hoek dubbel te klappen en het langzaam in een scherpe hoek los te trekken. Mocht een detail niet direct van de transferfolie loskomen, ga dan een stukje terug en druk nogmaals stevig met een pasje aan. Trek de transferfolie vervolgens weer langzaam in een scherpe hoek los. Zorg ervoor dat er niets op de transferfolie achter blijft.

 
Verwijderen
Je kunt de sticker verwijderen door hem te verwarmen, bijvoorbeeld met een föhn. Door de warmte lost de lijm op.  U kunt dan de sticker er afpellen, dit gaat niet altijd even makkelijk houd hier rekening mee. 

 

Sommige stickers bevatten zoveel kleine onderdelen of dunne lijnen dat dit niet te plakken is met een statische sticker. Dit zal dan altijd met een vinyl sticker geplakt moeten worden. Hierdoor kunt u niet kiezen uit statisch of vinyl.

Let op:  OntwerPen is op geen enkele manier aansprakelijk voor eventueele schade die aangebracht kan worden door de sticker, of na het verwijderen.
 

© 2018 - 2021 Grafisch Ontwerp, bedruk, drukken en kado | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel